Exlib

EX Libraries

Refinansiering av kredittkort

Mange misforstår hensikten med kredittkort og benytter dem som forbrukslån. Ulempen med denne løsningen er at prisen for lånet kan være mellom 25% og 40% rente. Det er til og med mulig at ditt kredittkort gir enda høyere effektiv rente. Grunnen til dette er ikke bare fordi man ikke har sjekket betingelser. Noen ganger kan det være vanskelig å få full oversikt over betingelser før man benytter seg av alternativet. Tilbydere av kredittkort når de kom på markedet i Norge må også ta litt av skylden. Det var ikke uvanlig å finne en markedsføring som var annerledes enn hva folk var vant til, med månedsrenter i stedet for årlige renter. I dag forlanger Finanstilsynet at man opplyser om årsrenter med eksempler slik at brukere skal forstå kostnaden. Man kan refinansiere kredittkort med forbrukslån eller med boliglån. Når man velger å refinansiere med forbrukslån, så må man finne de beste betingelsene for å spare mest mulig. For å finne frem til det billigste forbrukslånet så bør man bruke litt tid på å finne ut hva som finnes og hva man trenger. Beløpet du kan får låne vil være avhengig av inntekten din.

Her får du en oversikt over beste kredittkort i Norge.

Man benytter seg av 3 kategorier for å gjøre det enklere for søkere å finne et utvalg av långivere å søke hos. For å finne beste muligheter for en refinansiering, så kan det være hvis man velger å benytte seg av å refinansiere ved hjelp av boliglån. Effektive renter på forbrukslån kan variere en god del fra markedsførte renter ved forskjellige alternativer for lån uten sikkerhet. Man kan ta opp større lån hvis man trenger det med gode renter enn med dårlige betingelser. Fordi det kan være en utfordring å sammenlikne tilbudene som finnes i forhold til billige forbrukslån, så trenger man en måte for å forenkle jakten på lån uten sikkerhet. For å hjelpe deg å manøvrere blant tilbudene, så bruker man ofte 3 kategorier som kan hjelpe søkere med å velge de tilbudene som passer til behovet man har. Det er faktisk ikke bare en ting som bestemmer hvilke tilbud som passer best for deg da det også kommer an på hva du bruker lånet til.

Forskjellige typer lån uten sikkerhet man kan benytte

Før man benytter seg av forbrukslån eller smålån kan man benytte muligheten til å vurdere den økonomiske situasjonen man er i. Hvis det viktigste er at man trenger penger raskt, så vil man da måtte velge å finne et lån innen kategorien mikrolån eller sms-lån. Utgangspunktet til at en kategori forbrukslån blir dyrere er ofte at forskjellige tilbydere har en annen strategi mot markedet, selv om lånebeløpet er det samme. Dersom man ønsker å finansiere forbrukerprodukter slik at man kan ta det med seg samme dag, så betyr det ofte at man kan benytte seg av lån av typen smålån som kan tilbys i butikker. Man kan benytte seg av en tredje kategori som valg når man velger ordinære forbrukslån som i de aller fleste tilfeller har de beste rentene.

Varierende betingelser

Hva som bestemmer kategorien er beløpene som tilbys og nedbetalingstiden i tillegg til hvilket marked de sikter mot. Hva man får tilbudt av betingelser kan variere en del i forhold til de forskjellige kategoriene. For å unngå å betale mer enn nødvendig må man velge den typen kategori som er praktisk i forhold til behovet.

Sjekke flere långivere for bedre betingelser

Det kan hende man ender om med en del høyere pris for forbrukslån hvis man får dårlige betingelser fordi man ikke benytter tiden som trengs for å finne gode tilbud. For å være sikker på at man finner det alternativet som passer best, så bør man søke hos flere tilbydere og finne ut av alle alternativer.

Categories: Default