Strøm

Vi bruker strøm til det meste. Når du trenger strøm så er det viktig at du bruker den. Se på strøm til transport for eksempel. Her er det et stort potensial å bygge videre på. Strøm er noe som vi bruker ganske ofte og som vi egentlig er helt avhengig av. Tar du for deg de forskjellige strømkildene så ser vi også at noen av dem er renere enn annen strøm. Hvordan strøm produseres påvirker ikke din kostnad, men det påvirker hvor mye produsenten av strøm tjener. Skal du tjene penger på strøm så er det viktig at du produserer billig og selger til markedspris. Dette er noe av utfordringen til fornybar energi at de produserer dyrt og så får de ikke noe mer for strømmen da all strøm går til samme sted.

El-bil og lading

Noe av det mest spennende som har skjedd de siste 20 årene er el-bil. Det skal ikke være så mye når det kommer til en el-bil, men det skal være gøy. Her er det veldig mye innvendig og det meste er elektronikk. Biler nå blir mer og mer styrk av elektroniske impulser. Da er det ofte praktisk å ha en elektrisk motor til å drive bilen fremover samtidig som bilen bruker billig strøm.

Når du lader en el-bil er det viktig at du er klar over at den lades og at den brukes på forskjellige måter. Du kan nemlig lade en bil med en vanlig stikkontakt som du har hjemme. Du kan for eksempel parkere din bil ved garasjen eller andre steder som du ser har en stikkontakt. Du henter frem stikkontakten i bilen din og plugger den inn. Vil du at bilen skal lade enda raskere så kan du også finne et sted hvor de lader raskere. En rask lader er ofte en ladeboks. Her får du mye mer strøm om gangen. En regel for lading er hvor høyere effekt du har jo bedre er det for deg. Det vil si at du må ha et høyt tall kW for at du skal få mest mulig ut av tiden.

Vanlig stikkontakt

Når vi snakker om strøm tenker vi ofte på hvor mye strøm du trenger og hvor mye som skal til. Vi er så vant til stikkontakter at vi ofte bruker dem som et referansepunkt enn å bruke andre ting. Har du en el-bil og vil lade den på en stikkontakt kan det ta veldig lang tid å lade bilen. Et mindre batteri kan ta så lite som 8 timer, men et større batteri kan fort ta hele 40 timer. Da må du finne deg en bedre lader slik at det går fortere. En av de aller beste måtene å få unna litt mer på er ved å ta tak der det gjelder. Prøv også å bytte lader hjemme slik at du får bedre effekt. Til sist, lad i garasjen da det er tregere å lade i kulden om vinteren.